Na Slovensku muži zarábajú čoraz viac ako ženy - Kuruc, Radko
Rozdiely v mzdách mužov a žien na Slovensku sa postupne zvyšujú. Priemerná mesačná hrubá mzda v roku 2002 podľa vzdelania a pohlavia. Mzdy a vstup SR do EÚ. Porovnanie Slovenska s okolitými krajinami.