Pracovný pomer na kratší pracovný čas a odvody do fondov - Macková, Zuzana
V jednotlivých krajinách Európskej únie (najmä škandinávskych) sa ako hlavný prostriedok na riešenie nezamestnanosti považuje práve zavedenie pracovného pomeru na kratší pracovný čas. V súlade s právnou úpravou EÚ sa zjednotila slovenská právna úrava pracovného pomeru na kratší pracovný čas. Vymeriavací základ na určenie poistného na nemocenské poistenie a dôchodkové zabezpečenie zamestnanca, ktorý má dohodnutý pracovný pomer na kratší pracovný čas a odvody do fondov.