Systém poistných vzťahov v národnom hospodárstve - Majtánová, Anna
Členenie poistných vzťahov: Poistné vzťahy v sociálnom zabezpečení, komerčnom poistení a v doplnkovom dôchodkovom poistení. Poistné vzťahy v sociálnom poistení. Poistné vzťahy v komerčnom poistení. Vymedzenie podstaty poistného trhu. Teórie poistenia. Kategórie rizika. Klasifikácia poistenia. Klasifikácia poistných odvetví podľa poistných druhov. Poistné vzťahy v doplnkovom dôchodkovom poistení. Účastníci poistného vzťahu. Nároky z doplnkového dôchodkového poistenia.