Cenové bubliny a finanční krize - Veselá, Jitka
Vymedzenie pojmu a obsahu cenovej bubliny. Dôvody výskytu špekulatívnych cenových bublín. Najznámejšie prípady špekulatívnej bubliny. Tulipánové šialenstvo (1634 -1637). Tichomorská bublina (1711-1720). Veľký krach 1929. Krach 19.9. 1987. Česká špekulatívna bublina z rokov 1993/1994. Technologická bublina z konca tisícročia.