Slovenské eurobondy aj v tomto roku - Kuruc, Radko
Slovenská republika plánuje zvýšiť emisiu eurobondov na zahraničných trhoch. Dôvody na vydanie eurobondov. Emisiou chce SR podporiť trend približovanie krajiny k Európskej únii. Dlh verejných financií Slovenska dosiahol ku koncu roka 2002 v metodike ESA 95 451,6 miliardy Sk, čo je 44,3 perc. HDP.