Pojem a postavenie verejnej správy v organizácii štátu - Kosorín, František
Základné piliere vzťahov verejnej správy a ich obsah. Pilier mocensko-politický. Pilier právny. Pilier racionality, hospodárskeho poriadku a systémového usporiadania. Tri hlavné stránky, resp. znaky každého piliera správy: atribúty, kritériá a princípy. Charakteristika atribútov (vlastností) verejnej správy v jednotlivých pilieroch verejnej správy. Kritériá demokratickej verejnej správy v jednotlivých pilieroch správy. Princípy modernej verejnej správy. Princíp subsidiarity. Princíp odbornosti a profesionality. Princíp úspornosti a efektivity nákladov.