Migrace: historie a současnost - Uherek, Zdeněk
Obsahové vymedzenie pojmu migrácia. Meniaci sa charakter a smer migrácie. Stimuly pre migráciu. Migrácia a technický pokrok. Úloha Európy v migračných procesoch.