Ekonomická válka - iluze nebo skutečnost - Šefčík, Vladimír
Teoretické východiská ekonomickej vojny. Vysvetlenie pojmu ekonomická vojna. Ekonomická vojna - sprievodný faktor medzinárodnej ekonomickej súťaže. Ekonomická vojna a obchodná vojna. Ekonomická vojna ako nástroj medzinárodnej politiky. Metódy a prostriedky vedenia ekonomickej vojny. Preteky v zbrojení - nový nástroj ekonomickej vojny.