Transferové oceňovanie v OECD - tradičné metódy (aj pre účel daňovej kontroly) - Burák, Emil
Zložitosť obchodných trancakcií vo finančnom svete a daňové právo. Krajiny OECD a dôležitosť kontroly transferového oceňovania. Obchodná politika transferového oceňovania obchodných spoločností a jej hlavná úloha. Tradičné transferové metódy, ktoré sa opierajú o Smernicu OECD o transferovom oceňovaní. Podstata metódy "cost plus". Kontrola vybraných daňových subjektov so zahraničnou majetkovou účasťou. Nevýhody tradičných transakčných metód a hľadanie východiska v uplatňovaní metód transakčného zisku. Slovensko a daňový aspekt transferového oceňovania.