Economic evaluation of cattle management in the system of organic farming - Živělová, Iva
Vybrané výsledky výskumného projektu, ktorého súčasťou je i efektívnosť chovu dobytka. Ekonomické hodnotenie chovu dobytka u ekologických podnikateľských subjektov je porovnané s podnikmi hospodáriacimi konvenčným spôsobom a týka sa dvoch vybraných kategórií a to kráv bez trhovej produkcie mlieka a chovu dojníc. V náväznosti na výsledky analýz sú formulované návrhy opatrení, ktoré by mali prispieť k podpore ekologicky hospodáriacich podnikov a tým k lepšiemu uspokojeniu zvyšujúceho sa dopytu po biopotravinách.