Zrušenie svetových kvót vyvoláva veľké obavy
Podľa EÚ a USA je Čína najväčšou hrozbou, ktorá bude schopná zvýšiť vývoz textilu a odevov až o 150 percent. Podiel rozvojových a vyspelých krajín na svetovom obchode s textilom. Čína a liberalizácia svetového trhu s textilom a odevami. Dosah zrušenia kvót na textil pre USA a EÚ.