Najviac sú investíciám otvorené krajiny OECD v Európe - Váňová, Adriana
Krajiny OECD a priame zahraničné investície (PZI). Krajiny s najvyššími obmedzeniami PZI a najviac obmedzené odvetvia. Ďalšie znižovanie prekážok pre integráciu globálnych trhov. Princípy platné pre priame zahraničné investície. Dohody a deklarácie OECD. Daňové politiky a rozhodnutia nadnárodných spoločností o zahraničných investíciách. Štátna pomoc a dotácie. Dôvody pre zavedenie daňových stimulov. Iniciatívy na medzinárodnej úrovni.