Podpora výzkumu a vývoje v EU jako podmínka zachování ekonomické prosperity a sociálního smíru - Dostálová, Ivana
Výskum, vývoj, inovácie a vedomostná ekonomika. Porovnanie celkových výdavkov na výskum a vývoj vo vybraných krajinách. Štruktúra financovania výskumu a vývoja. Doporučenia Európskej komisie na urýchlenie prechodu k vedomostnej ekonomike. Konkrétne doporučenia pre jednotlivé krajiny (Belgicko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Írsko, Taliansko, SRN, Holandsko, Švédsko, Španielsko, Veľká Británia a Rakúsko). Vytváranie Európskeho výskumného priestoru. Šiesty rámcový program ako hlavný nástroj financovania výskumu. Projekt e-Európa. Hlavné predpisy upravujúce výskum a vývoj Európskeho spoločenstva. Definícia pojmov výskum a vývoj.