Environmentálna infraštruktúra je dôležitá - Tolnayová, Mária
Z približne 1 mld. eur, toré dostane Slovensko v rámci štrukturálnych fondov na realizáciu štyroch hlavných operačných programov (priemysel a služby, Ľudské zdroje, Poľnohospodárstvo a Základná infraštruktúra) pre SR bude plynúť do environmentálnej infraštruktúry. Podpora zlešovania a rozvoja infraštruktúry v oblasti ochrany a racionálneho využívania vôd, ochrany ovzdušia, odpadového hospodárstva a regenerácie prírodného prostredia.