<The> Model of demand for substitute durable goods - Makovínyiová, Katarína
Navrhnutý model umožňuje posúdiť vývoj dopytu po jednotlivých substitučných statkoch dlhodobej spotreby v danom konkurenčnom prostredí. Model predpovedá, aký trhový podiel v rámci konkurenčného prostredia si jednotlivé tovary vymedzia. Tento trhový podiel je určený cenovou stratégiou podnikov, objemom reklamy a kvalitatívnou úrovňou tovarov.