Rok 2002 bol pre slovenský cestovný ruch priaznivý - Machurková, Marta
Štatistické údaje o cestovnom ruchu SR za rok 2002/2001. Domáce dovolenkové pobyty občanov SR podľa okresov - leto 2002. Dovolenkové pobyty občanov SR v zahraničí - leto 2002. Podiel návštevníkov v ubytovacích zariadeniach cestovného ruchu podľa krajov. Podiel zahraničných návštevníkov v ubytovacích zariadeniach CR podľa krajov. Počet podnikateľov v cestovnom ruchu.