Politická nestabilita v Africe, 1960-2000 - Kváča, Vladimír
Súbor prejavov a miera politickej nestability v Afrike. Poradie krajín podľa miery politickej nestability. Korelačná analýza. Geografia. Demografia. Závislosť demografie a miery politickej nestability. Vojenský sektor. Závislosť miery politickej nestability a základných ekonomických ukazovateľov. Afrika na začiatku 21. storočia.