Problém limitovaných zdrojov Slovenska vo vzťahu ku globálnym a domácim výzvam - Rosa, Vladislav
Demografická rovnováha a voľba primeranej stratégie. Nedostatok finančných zdrojov a stratégia preferencie vzdelávania ako hlavného domáceho faktora ekonomického rastu. Manažment rozvoja ľudských zdrojov - nové mechanizmy, nové úspory, nové zdroje so zameraním na zvýšenie úrovne pracovníkov slovenskej verejnej správy.