Vybrané druhy poistných plnení - Mintál, Ján
Definícia poistného plnenia v najvšeobecnejšom slova zmysle. Vznik poistenia. Poistné plnenie z pohľadu zákona č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov. Poistné náhrady zo zdravotného a nemocenského poistenia, dôchodkového zabezpečenia a z poistenia nezamestnanosti. Poistné plnenia ako náhrady škôd. Poistné plnenia v kontexte daňových výdavkov. Praktické príklady.