Smernica o materských a dcérskych spoločnostiach
V roku 1990 Rada Európskeho spoločenstva prijala Smernicu o materských a dcérskych spoločnostiach - Parent-subsidiarity directive - 90/435/EEC, ktorá eliminuje dvojité zdanenie zisku vyplácaného dcérskou spoločnosťou sídliacou v jednom členskom štáte materskej spoločnosti v inom členskom štáte EÚ. Informácia o ustanovaniach Smernice. Implementácia Smernice do slovenského právneho systému. Praktické príklady.