Na štedrý sociálny systém Švédsko dopláca vysokým deficitom - Pálková, Dana
Švédsky model - ekonomika vychádzajúca zo vzájomného prepojenia štátneho a sociálneho systému. Stav švédskej ekonomiky. Vysoký životný štandard a a vysoké náklady na pracovnú silu dostávajú švédske firmy do nevýhody. Prehľad najdôležitejších ekonomických ukazovateľov. Zahraničný obchod medzi SR a Švédskym kráľovstvom.