Nový rozmer v dôchodkovej politike a reforme - Alexy, Július, 1926-2024
Nevyhnutnosť dôchodkovej reformy. Neudržateľnosť systému dôchodkového zabezpečenia v súčasnej podobe. Tri základné možnosti zmeny dôchodkového systému. Situácia vo svete. Charakteristika jednotlivých navrhovaných systémov. Nová dôchodková politika predstavuje modernizáciu európskeho sociálneho modelu, ktorý by mal zabezpečiť zachovanie základných hodnôt sociálnej spravodlivosti a solidarity.