Ako ďalej s poskytnutými daňovými úľavami v SR po vstupe do Európskej únie - Veselská, Jana
Doterajšia forma pomoci daňovým subjektom v SR je podľa európskych noriem neprípustná. Kompatibilitu ZDP s európskymi právnymi normami v oblasti štátnej pomoci zabezpečila už novela ZDP - zákon č. 472/2002 Z.z., ktorá s účinnosťou od 1.9.2002 doplnila par. 35 a 35a ZDP tak, že poskytnutie daňového úveru sa jednoznačne viaže aj na plnenie podmienok zákona č. 231/19999 Z.z. o štátnej pomoci v znení neskorších predpisov. Úľavy na dani z príjmov pre príjemcov investičných stimulov.