[Financovanie vedy a výskumu] - Horníková, Zuzana
Z obsahu: Moderné formy financovania vedy a výskumu sa už objavujú, staré ešte nezanikli. Pôdohospodárske ústavy čakajú na ďalšie zmeny. Spojárski výskumníci privatizáciu odmietli, papierenskí si pochvaľujú. O peniaze na výskum treba bojovať. Akadémia už racionalizovala, čaká na reakciu štátu. Európska ambícia vyrovnať sa USA je zatiaľ len na papieri.