Marshallov plán, postoj a pozícia Československa - Michálek, Slavomír
Európsky program obnovy (European recovery program), známy ako Marshallov plán a jeho vplyv na politický a ekonomický vývoj v Európe. Prvé kontakty Československa s Marshallovým plánom. Pozitívny postoj Československa k Marshallovmu plánu v roku 1947. Sovietska politická ofenzíva. Americký postoj voči Československu po odmietnutí zúčastniť sa Marshallovho plánu. |