Najviac ľudí bez práce majú z kandidátov poľské regióny - Schönwiesner, Roman
Miera nezamestnanosti v členských a kandidátskych krajinách EÚ. Rozdiely v nezamestnanosti v jednotlivých regiónoch. Najnižšiu nezamestnanosť dosiahlo rakúske Tirolsko. Výrazné rozdiely sú aj medzi pristupujúcimi krajinami. Najhoršie sú na tom poľské regióny. Situácia na Slovensku - pomalý, ale stabilný pokles nezamestnanosti.