Zákon o obaloch a o zmene a doplnení niektorých zákonov - Urbánková, Mária
Úplné znenie zákona č. 529/2002 Z.z. o obaloch a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zákon upravuje povinnosti podnikateľov pri uvádzaní obalov a balených výrobkov na trh, používanie obalov, ich zber a zhodnocovanie odpadov, ktoré vznikajú z obalov. Cieľom zákona je zvýšenie ochrany životného prostredia.