Je teorie optimální měnové oblasti vhodným nástrojem pro hodnocení vstupu kandidátských zemí střední a východní Evropy do EMU? - Kučerová, Zuzana
Empirická časť teórie optimálnej menovej oblasti. Popis a zhodnotenie niekoľkých základných prístupov k hodnoteniu menovej teórie z pohľadu teórie optimálnej menovej oblasti, ktorú je možné použiť na posúdenie pripravenosti kandidátskych krajín strednej a východnej Európy na prijatie spoločnej meny euro.