Bolestným sa vláda poľnohospodárom nezavďačila - Janků, Jana
Finančná pomoc vlády poľnohospodárov neuspokojila. Nedostatok peňazí v štátnom rozpočte. Kompenzácia za sucho nemôže zahŕňať zisk. Regionálne rozdiely. Podľa meteorológov treba rátať s výkyvmi počasia (sucho, povodne). Zničené závlahové systémy. Napriek neúrode sa hovorí o vývozoch obilia.