Vplyv sezónnosti na využívanie výrobných faktorov v hoteli - Ležáková, Lucia
Jedným z dôležitých faktorov, ktoré ovplyvňujú cestovný ruch je sezónnosť ako jeho typický znak a neoddeliteľná súčasť. Na vzorke hotelov je vykonaný prieskum využívania výrobných faktorov s ohľadom na sezónnosť. Analýza sezónnosti tržieb. Analýza využívania dlhodobého majetku. Analýza využívania ľudskej práce. Analýza využívania zásob. Analýza využívania neskladovateľných dodávok a služieb.