Filozofia alternatívneho programu prekonávania transformačnej krízy podnikov - Tuma, Miroslav
Strategické ciele podniku a ich dostupnosť. Kritériá hodnotenia vytýčených cieľov. Filozofia existencie podniku v prúde zmien. Transformácie v prostredí autoaktivácie tvorivého subjektu. Manažovanie v invenčne aktívnom prostredí. Aktívny hierarchický prístup manažmentu k tvorivosti zamestnancov. Výučba manažérov.