Clá v únii skončia - Macko, Boris
Po vstupe o Európskej únie sa zmenia colné úkony. Colná kontrola zostane na medzinárodných linkách a hraniciach s Ukrajinou. Obchod v rámci EÚ bude monitorovaný a štatisticky sledovaný. Od 1. 5. 2004 sa začne na našom území používať Spoločný colný sadzobník - TARIC - je súhrnom rovnako a jednotne kodifikovanej tarifnej a obchodnej legislatívy uplatňovanej pri dovoze alebo vývoze tovaru na úrovni Spoločenstva prostredníctvom centrálnej databázy. Tú spravuje EK, konkrétne generálne riaditeľstvo pre dane a colnú úniu so sídlom v Bruseli.