Diferencovaná úroveň dávek sociální pomoci na Slovensku - Kotýnková, Magdaléna
Diferenciácia dávok sociálnej pomoci je používaná v slovenskej sociálnej praxi od roku 1998, ako nástroj na motiváciu ľudí k znovuvstúpeniu na trh práce a pre úsporu verejných zdrojov. Vývoj diferencovaných dávok sociálnej pomoci. Hmotná núdza zo subjektívnych a objektívnych dôvodov.