Celkový pohled na Evropskou ústavní smlouvu - Šlosarčík, Ivo
Existencia Ústavy EÚ v súčasnosti, resp. v budúcnosti je otvorenou otázkou. Otázky radikálnosti zmien súčasného primárného práva, ktoré Ústava EÚ prináša. Preambula Ústavy EÚ a európske hodnoty. Skrytá agenda - vystúpenie z EÚ, novelizácia a právo veta. Právomoci Európskej únie. Postavenie Charty základných práv EÚ. Európa občanov a európsky politický národ.