Ekonomické a sociálne súvislosti integrácie Slovenska do Európskej únie - Šikula, Milan
Ďalšou relevantnou oblasťou integračných procesov je oblasť medzinárodných kapitálovo-investičných tokov. Snaha priblížiť konkurencieschopnosť slovenskej ekonomiky vyspelým krajinám. Význam zahraničných investícií pre rozvoj ekonomiky. Prílev zahraničných investícií v minulosti a súčasnosti. Očakáva sa, že po vstupe do EÚ sa zvýši prílev zahraničných investícií na Slovensko. Pokrač.