Rozšíření Evropské unie a migrace v Evropě po roce 2000. Případ Itálie Postoje členských a kandidátských států - Polednová, Klára
Otázky rozširovania EÚ a strach pred prisťahovalectvom. Talianska emigrácia a imigrácia. Nový taliansky zákon o prisťahovalectve.