Fair value in financial accounting - Ryska, Jaromír
Postupujúcim širším využívaním medzinárodných účtovných štandardov (IAS) sa v účtovníctve presadzujú reálne ceny (fair value), namiesto klasických historických cien. Rozšírenie IAS na finančné inštrumenty a dlhodobý majetok vedie k zverejňovaniu reálneho výsledku hospodárenia podniku. Harmonizácia základných termínov používaných pri oceňovaní majetku.