[Integrácia krajín strednej a východnej Európy do EÚ] - Schönwiesner, Roman
Z obsahu: Peletón krajín sa na ceste k trhu ešte viac roztrhal. Z tranzitívnych ekonomík najviac pokročila osmička vstupujúca do Európskej únie. Vstupom do Európskej únie sa transformácia nekončí. Balkán sa musí pred začlenením do únie skonsolidovať. V Spoločenstve nezávislých štátov (SNŠ) udáva reformný a integračný tón Rusko.