Rural anticipation towards welfare state in Czech Republic - Kučerová, Eva
Jedným z predpokladov projektu sociálneho štátu je okrem ekonomických garancií a politickej legitimity tiež náklonnosť verejnej mienky. S ohľadom na hospodársky vývoj sa dá povedať, že sa Česká republika ocitá na symbolickej sociálno-politickej križovatke v rozhodovaní o prístupe ku konceptu Welfare state. Analýza výsledkov prieskumu v obci, ktorý bol zameraný na šesť základných problémov riešených v rámci projektu WS (nezamestnanosť, choroba, invalidita, vzdelanie, bývanie a staroba).