Matematika a jej miesto v ekonómii - Peller, František
Genéza matematického myslenia od vzniku čísla až po matematiku vedeckého poznania. Popis procesu prenikania matematiky do ekonómie a tvorbe matematických modelov ekonomických procesov. Analýza miesta matematiky v systéme štúdia ekonómie.