Rozpočet EÚ je pripravený na rozšírenie
Európska komisia vo februári formálne navrhla úpravu rozpočtu EÚ na rok 2004 súvisiacu s rozšírením o desať krajín (v máji). Výška uvoľnených prostriedkov. Určenie jednotlivých prostriedkov. Noví členovia EÚ sa budú podieľať na financovaní rozpočtu podľa rovnakých pravidiel ako súčasní členovia EÚ.