Mária Tokárová: Protimonopolná politika. Teoretické aspekty vývoja konkurencie, súťaživosti a protimonopolnej politiky Bratislava, Sprint 2002, 126 s. - Melišek, František
Recenzia na publikáciu Protimonopolná politika. Teoretické aspekty vývoja konkurencie, súťaživosti a protimonopolnej politiky. Autorka Tokárová M. v nej spracovala poznatky z protimonopolnej politiky, pričom vychádza z tradičného chápania konkurencie. V knihe je zachytená genéza názorov na protimonopolnú politiku a ich historicklý vývoj od obdobia rozpracovania otázok dokonalej konkurencie a monopolizmu v 19. storočí, cez hlavné teoretické smery konkurencie, súťaživosti a protimonopolnej politiky v 20. storočí až po najnovšiu súčasnosť.