Čo treba vedieť o podávaní daňového priznania k dani z príjmov právnických osôb za rok 2003 - Borodovčák, Michal
Vymedzenie príjmov, ktoré sú predmetom dane a ktoré sú od dane oslobodené. Špecifické ustanovenia týkajúce sa základu dane z príjmov právnických osôb. Sadzby dane z príjmov právnických osôb. Spoločné ustanovenia týkajúce sa vyčíslenia základu dane z príjmov. Transformácia nákladov účtovaných v účtovníctve daňovníka na výdavky uznané pri vyčíslení základu dane z príjmov. Náklady účtované daňovníkom, ktoré nie sú daňovými výdavkami. Odpisy hmotného a nehmotného majetku. Položky znižujúce vyčíslený základ dane z príjmov právnických osôb. Úľavy na dani z príjmov právnických osôb. Platba preddavkov na daň na zdaňovacie obdobie roku 2004. Poukázanie podielu zo zaplatenej dane na verejnoprospešné účely.