Zdanění práce a kapitálu - teorie a aplikace na českou ekonomiku - Salí, Martin
Porovnanie výsledkov teórie optimálneho zdanenia s daňovou realitou v ČR. Teoretická analýza problému zdanenia výrobných faktorov - práce a kapitálu. Základné typy zdanenia osobných príjmov a ich dopad na ponuku práce. Zdanenie kapitálu. Možnosti presúvania daňového bremena medzi výrobnými faktormi. Aplikácia teoretických záverov na podmienky českého daňového systému pomocou Harbergerovho modelu.