Diskuse přístupů k teorii růstu v rámci nové politické ekonomie - Kouba, Luděk
Tradičné prístupy k teórii rastu a vznik novej politickej ekonómie. Diskusia vplyvu politických faktorov na ekonomický rast. Alternatívne vysvetlenie rozdielov v ekonomickej výkonnosti jednotlivých krajín. Migračný experiment M. Olsona a jeho implikácie pre teóriu rastu.