Vyšší plat nemusí znamenať lepší život - Tóth, Ján
Vstupom Slovenska do Európskej únie sa Slovákom otvorí aj trh práce v členských krajinách. Pre mnohých je lákadlom vidina zaujímavejších platov. Avšak netreba zabúdať na určité skutočnosti. Na výpočet porovnateľného platu v zahraničí nestačí prepočet cez bežný menový kurz, treba zohľadniť aj rozdielne životné náklady. Porovnateľný plat vo vybraných krajinách Európy.