Veda a prax pri ochrane osobnosti - Švidroň, Ján
Ochrana osobnosti ako súčasť predmetu občianskeho práva. Genéza ustanovení par. 11 až 16 OZ. Vzťah všeobecného osobnostného práva k osobitným osobnostným právam tvorcov, osobitne droit moral autorov literárnych vedeckých a umeleckých diel. Súvislosti všeobecného osobnostného práva a základných ľudských práv a slobôd. Ochrana osobnosti v mediálnych súvislostiach. Náhrada nemajetnej újmy v peniazoch ako teoretický aj praktický problém.