Prínos cestovného ruchu k rozvoju národného hospodárstva na Slovensku a možnosti jeho ďalšieho rozvoja - Malachovský, Andrej
Poukázanie na význam cestovného ruchu v štruktúre ekonomiky Slovenska. Návrh možností jeho ďalšieho rozvoja podmienené uplatňovaním vhodného modelu konkurenčnej stratégie. Charakteristika slovenskej ekonomiky ako východisko skúmania. Postavenie cestovného ruchu v národnom hospodárstve vybraných štátov a na Slovensku. Cestovný ruch vo vybraných európskych štátoch. Cestovný ruch na Slovensku. Stratégia a politika cestovného ruchu. Základy politiky CR na Slovensku. Model konkurenčnej výhody podľa M. Portera.