Konec mýtu o japonském personálním managementu - Štainer, Martin
Japonský systém riadenia ľudských zdrojov sa stal základom povojnového úspechu japonskej ekonomiky. Tradičné chápanie fungovania japonskej firemnej kultúry sa však vplyvom globalizácie a ekonomicko-sociálneho vývoja pozvolna rozpadá. Zmena podmienok na trhu práce. Zásadné zmeny v japonskom personálnom riadení. Nové nástroje riadenia ľudských zdrojov.