Zákon o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme
Znenie zákona 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Nahradzuje zákon o verejnej službe. Cieľom zákona je zmeniť systém odmeňovania zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Zabezpečuje prechod vybraných skupín zamestnávateľov a zamestnancov na liberálny systém odmeňovania založený na zmluvnom princípe.